15 Ağustos 2014 Cuma

kolay mantı yapımı

mantı yapımı her kadına zor ve zahmetli gelse de bizim annemle bulduğumuz bu kalıp gerçekten hayat kurtarıcı oluyor.aşağıda anlatımında da görüldüğü üzere kapatma derdinin olmadığı kolaycacık şekil verilen hayatı kolaylaştıran aletlerden. kısaca özet geçmek gerekirse eğer önce kalıbımızın altına güzelce hamurumuzu seriyoruz, deliklerinin üstüne gelecek şekilde etlerimizi koyuyoruz üstüne kapatacak katını seriyoruz ve üstünden merdane ile geçince son şekildeki gibi kalıbın kenarları şekilleri kesmiş oluyor ve böylelikle mantılarımız hazır :) 


mantı yapımı
kalıptan çıkardıktan sonra annemle biz 2 şekilde saklamayı seçtik biri ablama gönderecek olduğumuz;
  

   Eğer mantılarınız uzun yola gidecek ise bizimkiler gibi fırınlayıp buzluğa koymanızı öneririm. neden diye sorarsanız eğer mantılarınız eridiği zaman birbirine yapışmalarını önlemiş olursunuz. 













eğer buzluğunuzda saklayacaksanız sakın dondurmadan direk poşetlemeyin. Öncelikle böyle sıralayıp buzluğa koyuyoruz eğer direk poşetlerseniz yine birbirine yapışacak ancak böyle yapıp koyduğunuzda yapışmadan tane tane olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme